otrdiena, 2012. gada 28. augusts

Par teipošanu grūtniecēm un ne tikai

Seminārā Gaidību 4dienas topošās māmiņas diskutēs par skaistumkopšanu un medicīnisko aprūpi grūtniecības laikā
Ceturtdien, 30. augustā, no plkst. 11.00 līdz 13.00 tirdzniecības centrā Domina Shopping notiks bezmaksas seminārs topošajām un esošajām māmiņām Gaidību 4dienas. To ietvaros skvērā pie Vairāk Saules sievietēm būs iespēja tikties ar nozares speciālistiem, kuri stāstīs par būtiskiem jautājumiem mazuļa gaidīšanas laikā un pēcdzemdību periodā. Eksperti seminārā apskatīs tādus jautājumus kā skaistumkopšanas un personīgā stila uzturēšana grūtniecības laikā, veselīgas ārstēšanās metodes un citus.

Tik ļoti svarīgajā sievietes dzīves posmā, grūtniecības laikā, jo īpaši svarīgs ir izskats un sevis pasniegšanas veids, lai justies komfortabli, bet tajā pašā laikā – arī sievišķīgi. Kad liekas, ka ķermenis un tā aprises iespējams, ka nav tās vēlamākās, ikviena sieviete sevi pakļauj šaubām un velta daudz vairāk laika sevis lutināšanai, lai bērniņš, ko gaida, attīstītos dzīvespriecīgā un apmierinātā ar savu izskatu māmiņā. Viens no pēdējā laikā populārākajiem ķermeņa uzturēšanas veidiem grūtniecības laikā ir teipošana.

Teips tulkojumā no angļu valodas nozīmē plāksteris, pārsējs, saite, savukārt teipošana ir teipa uzlikšana atbilstoši veselības problēmai un cilvēka anatomiskajām, funkcionālajām īpatnībām. Teipošanas metode ir veidota, pamatojoties uz pārliecību, ka veselības uzturēšanai un atjaunošanai ļoti svarīga ir kustība un muskuļu aktivitāte, ņemot vērā kinezioloģijas pamatprincipus. Teipošana ir lipīgas lentes joslu pielīmēšana dažādām ķermeņa daļām pēc īpašas metodikas. Teipu elastība tiek izmantota, lai radītu virsādu paceļošu efektu. Tādējādi zemādas zonā tiek izveidota lielāka telpa, kurā atrodas visu veidu receptori, asinsvadi un limfvadi.
Vairāk par šo metodi pastāstīt aicināsim „Veselības centra 4” filiāles „Wellslim centrs” fizioterapeiti Andu Dubru.

Kā arī, Gaidību 4dienu seminārā tiks apskatīti veselīgas grūtniecības padomi - kā iespējams izārstēt plaušu karsoni, urīnceļu infekcijas un citas slimības bez antibiotiķiem, kas grūtniecības laikā ir ļoti bīstami. Ārstniecības medikamentus ražo no biodinamiskā lauksaimniecībā audzētiem augiem un tas ir komplekss, ka cilvēkam, lai izaugtu vesels ir jātiek pareizi audzinātam, jāaug veselīgā vidē un nav jālieto sadzīves ķīmija. Par šo tēmu mums pastāstīt esam uzaicinājušas ģimenes ārsti un antropozofo ārsti Dr. Gitu Gaņģi.

Psiholoģe Diāna Zande un viņas vīrs, konsultējošais speciālists Juris Sērmukšs, pastāstīs par izmaiņām, kas gaidāmas jaunajam pārim, kad viņu ģimenē ienāk bērns. Bērna piedzimšana daudziem vecākiem ir grūtu pārbaudījumu laiks. Dabīga krīzes situācija, kuru veiksmīgi pārvarot, ģimene kļūst stiprāka vai neveiksmīga scenārija gadījumā - ģimene sabrūk. Tāpat, Juris Sērmukšs pastāstīs par miega nozīmi grūtniecības laikā un bērnam piedzimstot, kā arī par bērna miega ritma mainīšanu vecākiem vēlamā virzienā.

Savukārt par mazuļa ienākšana ģimenē un emocionālo pārdzīvojumu, ko tas var sniegt vecākajiem bērniem, stāstīs psiholoģe Kristīne Balode.

Gaidību 4dienu laikā viesosies Veselības centra 4” struktūrvienības „Baltijas vēnu klīnika” vispārējās prakses ārste, fleboloģe dr. Irina Kajuna ar sarunu par kāju veselību grūtniecības laikā un pēc dzemdībām.
Kā ierasts, pasākuma dienā līdz pat plkst.16.00 visas Gaidību 4dienas karšu īpašnieces t/c Domina Shopping varēs iegādāties grūtnieču, zīdaiņu un bērnu preces ar īpašām atlaidēm, kā arī izmantot speciālos piedāvājumus dažādos veikalos, lai iegādātos apģērbu, apavus, kosmētikas un skaistumkopšanas līdzekļus arī sevis lutināšanai. Gaidību 4dienas kartes iespējams iegūt bez maksas, reģistrējoties semināra norises vietā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru