otrdiena, 2013. gada 23. jūlijs

Par dakteri Kociņu mākslas filmā

Dakteris Juris Kociņš iekļuvis jaunā talantīgā režisora Jāņa Norda mākslas filmā "Mammu, es tevi mīlu" ("Panorāma" par šo filmu, veidotājiem un aktieriem). Tiesa gan - epizode ir ļoti neliela un daktera vārds tiek vien pieminēts. Tomēr zinātājiem nav ne mazāko šaubu, ka minētais ir tieši šis dakteris.
Jāņa Norda filmā ievijas daudz autobiogrāfisku detaļu. Ja filmas varoņa 12 gadīgā Raimonda māte ir ginekoloģe, tad arī Jāņa Norda mamma - Jevgēņija Norda strādā šajā profesijā. Tad, kad darbojās Limbažu slimnīcas ginekoloģijas nodaļa, viņa un dakteris Kociņš bija darbabiedri un, domājams, ka dakteris ir viņu arī aizvietojis nakts dežurās, kā parādīts filmā.
Filmā "Mammu, es tevi mīlu!" no ģimenes un pusaudža bērna skatījuma parādās arī tā labklājības cenas, kuru ikdienā sev pelna ginekologi un dzemdību speciālisti. Tā ir ne tikai augsta profesionalitāte un vajadzība būt formā vsos līmeņos, bet arī skriešana uz darbu jebkurā laikā. Bērni pārsvarā mīl nākt pasaulē naktīs un arī filmā daktere, tikko vakarā pārnākusi, saņem zvanu un steidzas uz slimnīcu. Ko šajā naktī dara un piedzīvo viņas dēls - tas mammai paliek noslēpums. Puika mammai arī nevar pateikt, ka nakts piedzīvojumos pazaudējis saksofonu - mamma taču tik bieži atgādina, ka tā ir saudzējama. dārga dāvana.
Varbūt tieši tā varētu teikt par labiem ginekologiem un dzemdību speciālistiem - tā ir saudzējama un dārga dāvana katrai pacientei, lai arī ne vienmēr pacientes apzinās visu pilno cenu, ko mediķi un viņu ģimenes maksā par būšanu šajā profesijā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru